Parmainbakad marulk med vinmos

Serverar: 4 portioner

Från programmet halv 8 hos mig

Ingredienser

  • 4 marulksfiléer à 200 g, putsade
  • 18 skivor parmaskinka
  • Soltorkade tomater i olja, c:a 200g
  • 2 krukor färsk basilika
  • Havssalt, efter smak
  • Nymald svartpeppar efter smak
  • 1 msk balsamvinäger
  • Ruccolasallad till garnering
  • 4 smörpapper, A4 format
  • 2 msk olivolja till smörpappret
  • Vinmos
  • 800 g mandelpotatis eller annan mjölig potatis
  • 1 dl vitt vin gärna samma vin som serveras till maten
  • 1 dl lätt creme fraice
  • 1 dl riven ost grevétyp 50g
  • 25 gram smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Marulken: Värm ugnen till 225 grader.
    2. Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta
    3. Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.
    4. Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.
    5. Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.
    6. Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ugnsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.
    7. Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.
    8. Vinmos: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
    9. Blanda vin och crème fraiche i en kastrull, värm försiktigt.
    10. Riv osten fint.
    11. Stöt potatisen eller pressa den.
    12. Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.
    13. Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.
    14. Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bumbis 4 oktober 2010

    Jag har bara provat moset och det var jättegott. Jag gjorde lax på planka och det funkade riktigt bra till. Nästa gång ska jag prova hela receptet. Jag blev riktigt sugen när jag såg det på halv 8 hos mig så jag är tacksam att du skrev ner det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben