Parmalindad lax med grön ärthummus

Serverar: 8 portioner

Små laxpaket med grön topping. En oslagbar kombination.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé av mittbiten
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 8 skivor parmaskinka
  • Smör till stekning
  • Grön ärthummus
  • 250 g gröna ärter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk pressad citron
  • ½ tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Garnering
  • Färska sockerärter
  • Instruktioner

    1. Skär bort skinnet från laxen och dela den i 16 bitar. Krydda med salt och peppar. Dela skinksivorna på längden och linda in varje laxbit i en skiva parmaskinka. Bryn laxbitarna hastigt i smör på över och undersidan
    2. Sätt ugnen på 150 grader.
    3. Lägg över laxbitarna i en ugnsform. Efterstek mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna och lägg upp på ett serveringsfat.
    4. Tina ärterna. Mixa ärter, pressad vitlök, olja och citron till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.
    5. Lägg en klick grön ärthummus på varje laxbit och garnera med tunt strimlade sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben