Mycket uppskattad nyårsrätt som även går hem på andra fester än nyår.
Ingredienser
1.2 kg oxfilé
8 skivor parmaskinka
2 msk margarin eller smör
2 tsk salt
0,5 tsk grovmald svartpeppar
Svampkräm
3 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
200 g svamp t.ex Karl Johan, trattkantareller, champinjoner
1 msk margarin eller smör
2 dl crème fraiche
1 tsk soja (kinesisk)
1 tsk salt
1 krm peppar
Sås
2 schalottenlökar
2 msk margarin eller smör
3 msk socker
1-2 krm grovmald svartpeppar
4 dl vatten
1 dl koncentrerad kalvfond
1 dl balsamvinäger
2 msk soja
2-3 msk maizenaredning för mörka såser
Hej! Det var denna oxfilén jag pratade om...
Åt svampkrämen och balsamvinägersåsen till helstekt älgkalventrecôte och ugnsbakade potatishalvor. Var verkligen hur gott som helst, en av de godaste rätter vi gjort! Tack för receptet!
Har bjudit på denna rätt vid ett antal gånger. Svampkrämen och balsamvinägersåsen är otroligt god. Har vid ett tillfälle bytt ut oxfilén och parmaskinkan mot helstekt fläskytterfilé och knaperstekt bacon. Detta är ett av de godaste rätter som vi har gjort. Har fått väldigt mycket beröm vid samtliga tillfällen som vi bjudit på detta. Tack så otroligt mycket för receptet!