Parmesan- och vitlöksbullar

Serverar: 20 portioner

Du behöver inte ens kalla på familjen, när det är dags att äta. Den ljuvliga bulldoften lockar alla till köket.

Ingredienser

  • Deg
  • ½ paket jäst
  • 1 1/4 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 3½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk olja, ev
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja sedan med degen. Smula jästen i en bunke eller matberedare. Häll i vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och mjöl, lite i taget, tills degen släpper bunkens kant. Låt jäsa i rumstemperatur och på dragfri plats ca 15 minuter.
    2. Pressa vitlöken i en liten skål. Blanda i parmesanost, basilika, timjan och peppar samt ev. olja.
    3. Kavla ut degen till en rektangen, ca 20x40 cm. Strö eller pensla ostblandningen över plattan och rulla ihop den. Skär rullen i 20 bitar och fördela dem på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter tills bullarna fått vacker färg. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben