Parmesanbakad lax

Serverar: 4 portioner

Snabbt, lätt och mumsigt gott.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé á 150 g
  • salt
  • peppar
  • 1 msk matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 paket matlagningsgrädde
  • 1 msk basilika, färsk
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • 250 g korsbärstomater
  • Instruktioner

    Ugn 200 grader. Krydda laxbitarna med salt och peppar och lägg i en ugnsfast form. Smält matfettet i en kastrull. Strö över mjölet och späd med grädden. Koka upp under omrörning och koka i 5 minuter. Rör ner strimlad basilika och fördela såsen över laxen. Strö över osten och gratinera i ca 10 minuter. Lägg på tomaterna som delats i fyra klyftor och gratinera i 5 minuter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben