Parmesanbakad rödspätta med örter

Serverar: 4 portioner

Krämig fyllning med knaprig topping.

Ingredienser

  • 800 g rödspätta
  • Ca 100 g färskost, ½ paket
  • 1 burk kräftstjärtar eller räkor, á 150-200 g (avrunnen vikt)
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ dl vitt bröd
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl parmesanost
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 1 vitlök
  • 1 msk olivolja
  • Servering
  • Rostade rotsaker eller kokt/pressad potatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skölj eventuellt fiskfiléerna. Blanda kräftstjärtar, färskost och lite salt och peppar. Lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop. Placera rullarna tätt i en ugnsfast form.
    3. Blanda finhackad bröd, hackad persilja, riven parmesanost, citronskal, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar i en bunke. Rör tills allt är väl blandat.
    4. Strö över brödblandningen på fisken och gratinera i ca 12-13 minuter eller tills de fått fin färg och fisken känns klar.
    5. Servera med rostade rotsaker eller kokt/pressad potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben