Parmesanfylld lövbiff med dragonsås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Såväl lövbiffen som såsen har lite sting, men är väldigt lätta att göra. Bara att röra ihop!

Ingredienser

  • 600 - 700 g lövbiff
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Stekmargarin
  • Olivolja
  • Potatiskroketter eller någon annan ugnspotatis som du gillar
  • Grönsallad
  • Fyllning
  • 2 ½ dl riven parmesanost
  • 5 cm skivad purjolök
  • 100 g Creme Bonjour vitlök färskost
  • 1 ½ tsk dijonsenap
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk dragon
  • 50 g Creme Bonjour vitlök
  • En nypa salt att smaka av med
  • Eventuell överbliven fyllning
  • Instruktioner

    Börja med fyllningen. Skiva purjolöken fint och fräs den mjuk i olivolja, utan att den tar färg. Krydda mot slutet med vitpeppar och lägg i en skål. Tillsätt parmesanost, färskost, dijonsenap, rosépeppar och svartpeppar. Blanda ihop till en kräm. Lägg fyllning på ena halvan av varje lövbiff och vik ihop. Fäst eventuellt med tandpetare om du vill. Krydda biffarna med salt och svartpeppar. Gör sedan såsen: Blanda alla ingredienserna till såsen i en såspanna och värm försiktigt upp. Smaka av med salt och håll varm. Stek biffarna hastigt på bägge sidorna på hög värme. Servera genast med potatiskroketter, sås och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mumsan 21 augusti 2010

    Smarrigt!

    Malen62 11 april 2011

    Mycket gott, kommer jag att göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben