Parmesangratinerad köttfärscanneloni

Så härligt fyllig och god!

Ingredienser

  • 300 g lasagneplattor, färska
  • 1 st färskost, ask
  • 1 paket ostsås
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 100 g rökt skinka, finhackad
  • 100 g squash, fint tärnad
  • 1 tsk salt
  • 4 msk chilisås
  • Sås
  • 2 lök, gul, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1,5 tsk basilika
  • 4 krm svartpeppar
  • 2 dl parmesanost
  • Tillbehör
  • Gurka
  • Morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Stek lök, köttfärs, skinka och squash i olja en stor stekpanna. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och låt det koka ihop ca 5 min. Låt svalna.
    2. Klipp till 12 lasagneplattor om de är i hel bit. Bred osten på lasagneplattorna och fördela köttfärsröran på plattorna. Rulla ihop till rullar och lägg dem tätt i en ugnssäker form. Bred ut ostsåsen över rullarna.
    3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomater, basilika, salt och peppar. Häll såsen över rullarna och strö över ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med morot och paprika i stavar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben