Parmesangratinerad aubergine med tomatsås

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

väldigt gott och lite festligare

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 100 g riven parmesan
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk timjan
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • en halv burk krossade tomater
  • 1 msk timjan
  • 1 msk basilika eller några blad från en färsk kruka
  • 1 dl chilisås
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skär auberginen i smala skivor på längden, förslagsvis med en osthyvel. Vispa upp ägget. Blanda ost, ströbröd och timjan. Vänd skivorna i ägget, sedan i ostblandningen. Stek dem några minuter på varje sida. Krydda med salt & peppar. Gör tomatsåsen och låt sjuda ca 15 min, den blir bara godare om man låter den sjuda länge. Servera med klyftpotatis, färdigköpt eller hemmagjord ;)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben