Parmesangratinerade bakpotatisskivor

Serverar: 4 portioner

I vår familj är vi "galna" i bl.a. bakpotatis. Detta är en "allt i ett" rätt.

Ingredienser

  • 3 bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • 3 st tomater
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • ½ dl färsk hackad timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, från kvarn
  • 1 dl nyriven parmesanost
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tvätt, borsta och skär potatisarna i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja. Strö över salt. Baka mitt i ugnen 15-20 min. tills potatisskivorna blivit mjuka.
    3. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Stek dem i oljan på hög värme i en stekpanna 3-4 min. tills kycklingen är helt genomstekt.
    4. Dela, gröp ur och skär tomaterna i små bitar. Hacka oliverna. Blanda alla ingredienser till toppingen utom parmesanosten. Fördela toppingen på potatisen. Strö över osten.
    5. Gratinera i övre delen av ugnen 3-4 min. tills osten fått färg. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saxa 8 januari 2010

    Gott .. Kommer att göra det fler gånger.. Samma recept som på allt om mat.. så jag norpar här..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben