Parmesangratinerad plattfisk

Serverar: 4 portioner

En enkel och mycket god ugnsrätt.

Ingredienser

  • 600 g plattfiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl Kelda sås Lovely Lemon
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk dragon
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Krydda och vik ihop fiskfiléerna. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
    3. Droppa över vinägern och häll över såsen.
    4. Blanda ost, ströbröd, dragon och persilja. Strö det över fisken.
    5. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
    6. Servera med kokt ris blandat med lättkokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Receptglad 11 juni 2014

    God fiskrätt och enkel att göra! Tog lite extra citronsaft i såsen och blandade ut med lite grädde så det blev mer sås.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben