Parmesanköttbullar med rostade grönsaker och limeyoghurt

Serverar: 4 portioner

Smakrika och goda bullar som är väldigt enkla att göra. Ett tips är att göra en dubbel sats och frysa in!

Ingredienser

  • 500 g paprika, gärna olika sorter och färger
  • 1 zucchini
  • 2 rödlökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Parmesanköttbullar
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Olja till stekning
  • Limeyoghurt
  • Finrivet limeskal
  • Salt
  • Peppar
  • Matyoghurt
  • Servering
  • Klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär paprika, zucchini och lök i bitar. Sprid ut grönsakerna i en långpanna. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta grönsakerna mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Blanda ingredienserna till köttbullarna till en smidig färs. Forma 12 stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn köttbullarna runt om till fin färg utan att de blir genomstekta, ca 5 minuter. Lägg dem på plåten med grönsakerna de sista 5 minuterna.
    4. Blanda yoghurten med finrivet limeskal, salt och peppar.
    5. Servera bollarna med klyftpotatis och limeyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben