Parmesanstekt torsk med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Supergott och enkelt recept som jag hittat i någon mattidning, minns tyvärr inte vilken...

Ingredienser

  • 600 g torskfilé (eller annan valfri fisk)
  • 2 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond (eller cirka 1 msk buljongpulver)
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 800 g kokt färskpotatis
  • 300 g sockerärter
  • Instruktioner

    1. Sås: Kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs den i smör i en kastrull cirka 5 minuter. Tillsätt vatten, fond och peppar och låt koka under lock cirka 5 minuter. Mixa såsen slät med mixerstav. Red eventuellt med lite maizena.
    2. Vispa upp äggen och blanda med ost, salt och peppar. Doppa fisken i blandningen. Stek den frasig i 2 msk smör i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida.
    3. Servera den nystekta fisken med paprikasås, potatis och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben