Parrot Bay Passion Fruit biskvier

Här smakar biskiven och krämen av passionsfrukt och melon. Vill du ha en vuxen smak på krämen byter ut essensen mot Captain Morgan Parrot Bay Passion Fruit likör.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 4-5 droppar melonessens
  • Smörkräm
  • 100 g margarin
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk passionfruktsessens
  • 6-8 droppar rosa hushållsfärg
  • Garnering
  • 150 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Bottnarna: Vispa äggvitorna till löst skum. Blanda dem med mandelmassan till en smidig deg. Klicka med hjälp av två skedar ut mandelmassan på bakpappersklädd plåt, eller rulla valnötsstora bollar. Platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Biskvierna lossnar lätt om du drar papperet med kakorna från plåten och sköljer den med kallt vatten. Lägg sedan tillbaka papperet på den fuktiga plåten och ta loss kakorna.
    3. Smörkräm: Rör mjukt margarin med florsocker, äggula och kakao till en smidig smörkräm. Bred den lite toppig på undersidan av de kalla bottnarna. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen blir riktigt kall.
    4. Garnering: Bryt sönder chokladen i en skål. Ställ den i sjudande vatten till chokladen smälter. Eller smält i mikron 1/2 - 1 minut.
    5. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4
    3.6
    1 h 30 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben