Pascha med hallon och blåbär

Serverar: 12 portioner

En slags superfräsch ostkaka med citron. Inspirerad av en traditionell rysk påskdessert.

Ingredienser

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 5 äggulor
  • 1 kg kvarg, 10%
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Rårörda hallon
  • 225 g frysta hallon, lätt tinade
  • 2 msk socker
  • Servering
  • Färska blåbär och hallon
  • Eventuellt citronmeliss
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i äggulorna, en i taget. Rör ner resten av ingredienserna. Lägg en tunn kökshandduk i ett durkslag och häll i smeten. Låt stå i kylen (över en skål) ett dygn.
    2. Rårörda hallon: Rör hallon med socker tills sockret smält.
    3. Vänd upp paschan på ett serveringsfat och garnera med färska bär och eventuellt citronmeliss. Pudra över florsocker. Servera med rårörda hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben