Pasha, rysk påskdessert

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god, kaloririk, men det det behövs inga stora mängder av pashan, därför är kalorihalten förlåten.

Ingredienser

  • 100 g osaltat smör
  • 1 kg kvarg
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl russin
  • hackade nötter, suckat, vanilj
  • 2, 5 dl smetana eller vispgrädde
  • Instruktioner

    Smöret smälts på låg värme, tillsätt kvargen under omröring.Äggulorna lätt uppvispade med sockret rörs ner i kastrullen, blandningen får inte koka. Russin, nötter suckat och vaniljsockret rörs i. Sist tillsätts smetana ( vispad ) eller den uppvispade grädden. Smeten hälls i ett durkslag som har beklätts med silduk ( gasbinda ) Låt rinna av ver natten i kylskåp. Det finns pashaformar, men en ostform i trä går också bra. Häll upp pashan, dekorera med inlagd frukt ( persika eller aprikoser ) eller färsk Kivi, mandariner eller vindruvor. Severas på vetebrödsskivor. Passar utmärkt som kaffetilltugg.

    Liknande recept

    4
    30 min
    10-12
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben