Påskbufféns sötaste ägg

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

De här söta små äggen kommer garanterat göra succé på påskmiddagen.

Ingredienser

  • 10 st hårdkokta ägg
  • Lite majonnäs
  • Tunt strimlade morotsstavar
  • Salt
  • Svartpepparkorn eller kapris
  • Instruktioner

    1. Skär en liten bit av den tjocka ändan på ägget för att den skall kunna stå upp. Var försiktig så du inte kommer nära gulan. Skär en liten hatt. Gör den liten så den inte blir för tung och glider av. Gröp försiktigt ut gulan med en liten sked. Lägg gulorna i en skål. Mixa gulorna med en liten dutt majonäs och salt tills du får en slät, tjock kräm. Krämen behöver vara fast så att inte hatten inte börjar glida av. Fyll alla tomma ägg med äggröran. Fyll så pass mycket att det blir ett huvud ovanpå ägget. Sätt på den lilla hatten. Sätt i två svartpepparkorn eller två kapris som ögon. Skär en näbb av moroten och sätt dit. Sätt sex små morotsstrimlor under ägget som fötter. Färdigt! Förvara i kylen till servering.
    2. Se fler goda och nyttiga recept på www.angelasheaven.com

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben