Påsktårta med choklad och hallon

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegod och lätt att göra.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • 1 liten kartong hallon
  • Ovanpå
  • 1 marsipantäcke
  • 250 g mandelmassa
  • Florsocker
  • Gul karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i smeten. Bred ur smeten på en plåt 30x40 cm på bakplåtspapper.
    2. Grädda i ugn 5 min i 250º ugnstemp. Ta ut kakan och lägg den på ett annat bakplåtspapper med socker på och låt svalna.
    3. Vispa under tiden grädden tills den är fast och vänd ner vaniljsocker och hallon.
    4. När kakan har svalnat, ta bort bakblåtspappret och lägg på gräddblandningen och rulla ihop till en rulltårta (det är viktigt att kakan verkligen är kall så inte grädden smälter).
    5. Lägg marsipantäcket på kakan och vira in under kakan så att själva kakan inte syns.
    6. Gör en deg av mandelmassan och florsocker och forma lite av massan till små kycklingar och doppa dem sedan i gul karamellfärg. Dekorera hur du vill!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben