Påsktårta med vit chokladmousse, lime och hallon

Serverar: 12 portioner

Låt påsken få en glad guldkant med en tårta fylld med härligt krämig mousse och saftiga söta hallon. Den är imponerande fin, men såå enkel att göra!

Ingredienser

  • 1 tårtbotten (delad i 3 bottnar)
  • 50 g vit choklad
  • 2 dl strössel
  • 3 askar färska hallon, á 125 g
  • 10-15 chokladägg
  • Vit chokladmousse med lime
  • 250 g vit choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • Finrivet skal av 1 lime (endast det gröna)
  • Instruktioner

    1. Chokladmousse: Smält chokladen i hälften av grädden på medelvärme under omrörning. Häll i resten av grädden och limeskal. Ställ in i kyl eller frys tills den är iskall (annars går den inte att vispa)
    2. Skär bort kanterna från tårtbottnarna, ca 2 cm från ytterkant. Häll ut strössel på en tallrik. Smält vit choklad i mikro eller försiktigt i vattenbad. Pensla kanterna med chokladen och rulla dem genast i strössel. Låt stelna.
    3. Vispa moussen fast och lägg i en spritspåse med bred öppning. Mosa 2 askar hallon och bred ut på den understa bottnen. Spritsa ut moussen som figuren av en blomma och lägg på en tårtbottenskiva. Upprepa samma sak på de 2 kommande bottnarna.
    4. Garnera tårtan med den sista asken hallon och strö över chokladägg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben