Passionerad sommarsallad

Serverar: 4 portioner

En härlig sallad med jordgubbar, avokado, chévre, machésallad och mandel, smaksatt med passionsfrukt. Kan det bli mer sommar än så?

Ingredienser

  • 40 g machésallad
  • ½ liter jordgubbar
  • 2 avokador
  • 1 dl skalad mandel
  • 150 g getost
  • Passionsfruktsdressing
  • 2 passionfrukter
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med dressingen: Dela och gröp ur passionfrukterna. Lägg fruktköttet i en liten kastrull och låt koka upp. Ta från värmen och lägg fruktköttet i en finmaskig sil. Pressa och skrapa igenom fruktköttet med baksidan av en sked.
    2. Blanda passionfruktspurén med vinäger och olivolja. Smaka av med socker, salt och peppar.
    3. Skölj machésalladen och skaka den torr. Snoppa och dela jordgubbarna. Dela, skala och skär avokadon i klyftor, pressa över lite citronsaft så mörknar den inte. Skär mandeln i flisor på längden, skär getosten i skivor.
    4. Blanda salladens alla ingredienser och lägg i en stor burk med lock. Ta med passionsfruktsdressingen i en separat burk och ringla över den när det är dags att äta.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben