Passionsfruktspannacotta med smördegsrosett och färska hallon

Serverar: 4 portioner

Passionsfruktskärnorna ger grädden mycket smak i en dessert som har det mesta.

Ingredienser

  • Pannacota
  • 2 gelantinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 passionsfrukter
  • ½ dl farin
  • ½ vaniljstång
  • Smördegsrosetter
  • 1 fryst smördegsplatta
  • 2 msk strösocker
  • Tillbehör
  • Färska eller frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten minst 15 min.
    2. Häll grädden i en tjock bottnad kastrull. Skrapa ner passionsfrukts kärnorna i grädden. Tillsätt farinet.
    3. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden. Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten. Ta upp vaniljstången och sila av passionsfruktskärnorna i en skål.
    4. Lyft upp gelantinbladen och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1½ dl. Täck över och ställ kallt minst 3 timmar.
    5. Smördegsrosetter: Sätt ugnen på 225 grader. Strö 1 msk socker på smördegsplattan. Vänd den och strö 1msk ovanpå. Kavla ut på längden till ca 25 cm. Skär eller sporra 1½ cm tjocka remsor som formas till rosetter. Grädda på bakplåtspapper mitt i ugnen 10-12 min.
    6. Servering: Lossa pannacottan runt kanterna med en liten vass kniv samtidigt som du stjälper upp dem på tallrik. Servera med smördegsrosetter och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben