Passionsfyllda chokladkakor

Serverar: 12 portioner

Detta är lyxiga, krämiga och chokladrika kakor. I mitten döljs en passionstryffel som ger bakverken en syrlig och exotisk smak.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ krm bakpulver
  • 100 g smält smör
  • Passionstryffel
  • 3-4 passionsfrukter
  • 100 g vit choklad
  • 4-5 msk vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk kallt smör
  • Instruktioner

    1. Börja med passionstryffeln. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Lägg köttet i en sil och passera. Släng kärnorna och spara saften.
    2. Finhacka den vita chokladen och lägg i en liten skål. Häll grädde, socker och passionsfruktssaften i en kastrull och koka upp.
    3. Häll lite av den heta passionsfruktsblandningen över den vita chokladen och rör tills blandningen blir slät.
    4. Häll ner resten av passionsfruktsblandningen, lite i taget, tills all vätska har blandats med chokladen. Rör till sist ner smöret.
    5. Häll upp tryffeln i små aluminiumformar, t ex ischokladformar, muffinsformar eller muffinsbleck. Använd gärna dubbla formar så att kanterna inte viker sig. Ställ formarna i frysen så stelnar tryffeln snabbare.
    6. Gör chokladsmeten under tiden. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och salt tills det är vitt och pösigt.
    7. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och blanda ner det i smeten. Tillsätt smöret och vipa tills smeten blir slät. Ställ ut 12 muffinsformar och smörj dem. Fyll formarna till ⅓ med smet.
    8. Ta ut tryffeln ur frysen och tryck ner dem i smeten i formarna. Fyll på med resten av smeten så att tryffeln blir helt inkapslad av smet. Försök att täcka tryffeln helt med smet annars rinner den ut.
    9. Grädda kakorna 12-15 minuter. Låt svalna något men servera gärna medan de fortfarande är lite varma.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben