Pasta med ärtpesto och fetaost

Serverar: 4 portioner

Enkel vegetarisk pasta med mycket smak. Vill du inte toppa den med fetaost så tar du och hyvlar över lite parmesanost.

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 3 dl gröna ärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl riven parmesanost
  • 1 krm salt
  • 100 g sockerärter
  • 25 g salladsskott
  • 150 g fetaost
  • 2 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Mixa den gröna ärterna med vitlöken, droppa i oljan. Blanda i parmesanosten och salta.
    3. Låt sockerärterna få ett uppkok. Skölj salladsskotten. Blanda pastan med pesto, sockerärter och tärnad fetaost.
    4. Rosta pinjenötterna (passa noga, de bränns lätt) och strö över dem och salladsskotten.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben