Pasta med broccoli

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 20 minuter

Om man tycker om kål av alla de slag så är detta en snabb, god och billig rätt.

Ingredienser

  • Broccoli, ett par "stockar"
  • 500 g pasta, t.ex. snäckor eller böjda rör
  • Olivolja extra virgine
  • Nyriven parmesanost
  • Salt
  • Instruktioner

    1. 1.Sätt på en stor kastrull med saltat vatten.
    2. 2.Skölj broccolin först och skär buketterna sen på längden så man får med lite av stammen. Om man skär först och sköljer sen förlorar man så många blommor. Dela dem ytterligare på längden om de är stora. Lägg allt i kastrullen.
    3. 3. När broccolin nästan är färdig så släng i pastan (som form är stor pasta med med håligheter, där broccolin kan fastna bäst, alltså inte spaghetti) och låt den koka tillsammans med broccolin.
    4. 4. När pastan är klar häll av vattnet och lägg den i en serverigsskål. Häll över olja och rikligt med parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben