Pasta med färsk tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jamie Oliver gjorde den här för ett antal år sedan. Jättegott och så himla enkelt.

Ingredienser

  • 500 g pasta (spaghetti passar bra)
  • 2 askar körsbärstomater
  • 2-3 msk fin olivolja (jungfruolja)
  • Flingsalt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 handfull repad färsk oregano (eller nån msk torkad)
  • 1 handfull hackad färsk basilika (eller nån msk torkad)
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning på paketet. Klyv körsbärstomaterna. Lägg dem i en skål och häll på olivoljan. Salta och peppra. Skiva vitlöken mycket tunt i flingor och blanda med tomaterna. Mosa sönder några av tomaterna så att såsen blir saftig. Hacka kryddörterna och rör ner i såsen. Blanda den heta pastan väl med tomatsåsen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    missQ 5 december 2011

    Nu blir det andra gången vi gör denna rätt. Enkelt och gott och vegetariskt. Dock väljer jag att göra den då min son bor hos sin pappa eftersom han skulle peta bort det mesta i den.

    Relaterade Artiklar

    Gott av auberginer
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Gott av auberginer!
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben