Pasta med gorgonzola, valnötter och stekta päron

Serverar: 4 portioner

Enkel vegetarisk pastarätt med både sälta och sötma. Ljuvligt gott!

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 200 g gorgonzolaost
  • 2 dl grädde
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 3 päron
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Värm ost och grädde i en kastrull så att osten smälter. Rosta nötterna i en torr, het panna ca 2 minuter. Skaka pannan hela tiden, nötterna bränns lätt vid.
    3. Klyfta päronen. Hetta upp smör, olja och honung i en stekpanna. Stek päronklyftorna runtom på hög värme 2-3 minuter.
    4. Vänd ihop pastan med ostsåsen. Toppa med nötter och päron. Vrid över lite malen svartpeppar vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben