Pasta med gräddkokta grönsaker

Serverar: 4 portioner

Gräddkokta rotfrukter smakar ljuvligt till pastan

Ingredienser

  • 280 g pasta
  • 3-4 morötter , ca 200 g
  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • 2-3 gula lökar
  • Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit peppar
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    Koka pastan. Skala och skär grönsakerna i bitar. Fräs dem hastigt i smör i en gryta. Rör i mjölet och späd med mjölken. Häll på grädden och låt allt koka ca 5 min. Smaksätt med salt, peppar och timjan. Blanda såsen med den kokta pastan. Servera med riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben