Pasta med kräftstjärtar

Serverar: 3 portioner

Snabbt och gott recept, kan även tillsätta majs och räkor om man känner för det.

Ingredienser

  • 3 portioner tagliatelle, gärna färsk
  • Pastasås
  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika
  • Ev. 100 g champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tsk fisk- och vinfond eller någon annan buljong
  • 1 msk chilisås
  • 1 burk kräftstjärtar + 3 msk kräftspad
  • ½-1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Koka tagliatelle under tiden du gör pastasåsen så att den blir klar ungefär samtidigt.
    2. Hacka purjolöken i små bitar. Skär paprikan i småbitar. Skär ev. champinjoner i skivor.
    3. Hetta upp en stekpanna med olja eller flytande margarin. Stek lök, paprika och ev. champinjoner ca 5-10 min tills vätskan på champinjonerna kokat in. Salta och peppra.
    4. Tillsätt crème fraiche, fond, chilisås och kräftspad. Låt koka några minuter och smaka av.
    5. Tillsätt sist kräftstjärtar och dill. Låt bli varmt 1-2 minuter och servera genast.
    6. Servera med tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    zudette 2 juli 2008

    En god och enkel pastarätt som gjorde vardagen lite festligare - kommer att sparas och göras igen!

    zonale 20 april 2009

    Snabb, enkel och kanongod för att uttrycka det kort!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben