Pasta med kyckling och kantareller

Serverar: 4 portioner

Mycket god pastarätt som jag hittade på "Emmas kök"

Ingredienser

  • 300g penne (eller annan pastasort)
  • 500g kycklingfilé
  • 500g kantareller
  • 1-2 st schalottenlökar
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin (går lika bra med matlagningsvin)
  • 1 msk persilja
  • olja
  • peppar
  • Instruktioner

    1. oka pastan enligt anvisningarna och skär kycklingfiléerna i mindre bitar efter egen smak (kuber, strimlor, etc.).
    2. Bryn kycklingen i lite olja i en större gryta så att den får färg och nästan är genomstekt. Hacka under tiden schalottenlöken fint och kantarellerna grovt. Tillsätt detta med kycklingen och låt fräsa någon minut.
    3. Tillsätt grädden och vinet och låt allt koka upp. Krydda med buljongtärningen, persilja och peppar.
    4. När pastan är klar, häll av vattnet och rör ner den i såsen. Servera direkt tillsammans med en grönsallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben