Pasta med kyckling och svamp

Serverar: 4 portioner

Bra om man har lite glögg över.. :)

Ingredienser

  • 100 g rökt sidfläsk
  • 2 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl glögg
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 200 g skogschampinjoner
  • ½ purjolök
  • 2 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g Pappardelle (1 pkt)
  • Instruktioner

    Skär sidfläsk i bitar och fräs det i olja. Lägg ner kyckling och bryn det runtom. Tillsätt vitlök, glögg, vatten och fond. Låt puttra i 10 min. Blanda ner svamp och purjolök. Låt puttra 5 min. Rör ner maizena och låt koka upp så att såsen blir lite tjockare. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningar på paketet och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben