Pasta med lax och tomat

Serverar: 4 portioner

Kanel passar väldigt bra i tomatsåser. Ät detta i djupa tallrikar med ruccola och gärna ett ciabattabröd.

Ingredienser

  • 280 g tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tetra krossade tomater, 500 g
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • Några droppar tabasco, om man vill
  • 400 g laxfilé
  • 20 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs den i oljan i en traktörpanna. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, kanel, honung, salt och tabasco. Låt koka under lock ca 10 min.
    3. Skär laxen i 2*2 cm stora kuber. Vänd ner dessa i såsen och låt koka i 5 minuter under lock.
    4. Låt pastan rinna av. Vänd försiktigt ner pastan i pannan och strö över oliverna.
    5. Servera med sallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben