Pasta med marinerade räkor.

Serverar: 4 portioner

Min absoluta favorit rätt med räkor.

Ingredienser

  • 400 g färsk spagetti eller linguini
  • 600 g räkor med skal
  • 1 torkad röd chili
  • 4 - 6 färska vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad slätbladig persilja
  • 2 - 3 msk pressad citron
  • 1 dl matolja
  • salt
  • färskmalen svart peppar
  • Instruktioner

    Skala räkorna och hacka dem grovt. Smula sönder chilin och ta bort kärnorna. Skala vitläksklyftorna och hacka dem fint. Sätt på vattnet till pastan. Blanda räkorna med chilin, persiljan, citronsaften, vitlöken, oljan och krydda med salt och peppar. Koka pastan al dente, häll av i durkslag och häll sen pastan och räk-blandningen i kastrullen. Rör om tills allt blandtats ordentligt. Servera i djupa, gärna varma tallrikar. Ett italienskt surdegsbröd är gott till som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben