Pasta med röd currysås och kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hämtad från "Året runt" nr 3 - 2013 Jag antar att curryn är paste och inte pulver. Men det framgår inte i receptet. När vi gjorde den blev den lite "vattnig" så jag tycker det räcker med 3 dl kokosmjölk.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk röd curry - thailändsk
  • 2 tsk soja
  • 2 lime, saften
  • 1 msk honung
  • 2 dl hönsbuljong
  • 4 dl kokosmjölk
  • 100 g sockerärter
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 400 g pasta
  • 1 dl kokos (riven)
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor och bryn i oljan. Pressa ner vitlöken, tillsätt sesamolja, Cutty, soja, lime och honung. Låt det sjuda några minuter.
    2. Häll i hönsbuljong och kokosmjölk och rör ner paprika och sockerärter. Låt det sjuda i ytterligare 6-8 minuter. Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Vänd ner såsen i pastan. Garnera med kokos och färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben