Pasta med röd currysås och kyckling
Hämtad från "Året runt" nr 3 - 2013
Jag antar att curryn är paste och inte pulver. Men det framgår inte i receptet.
När vi gjorde den blev den lite "vattnig" så jag tycker det räcker med 3 dl kokosmjölk.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
2 msk röd curry - thailändsk
2 tsk soja
2 lime, saften
1 msk honung
2 dl hönsbuljong
4 dl kokosmjölk
100 g sockerärter
1 röd paprika, tärnad
400 g pasta
1 dl kokos (riven)
Instruktioner
- Skär kycklingen i strimlor och bryn i oljan. Pressa ner vitlöken, tillsätt sesamolja, Cutty, soja, lime och honung. Låt det sjuda några minuter.
- Häll i hönsbuljong och kokosmjölk och rör ner paprika och sockerärter. Låt det sjuda i ytterligare 6-8 minuter. Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Vänd ner såsen i pastan. Garnera med kokos och färska örter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...