Pasta med ryggbiff, soltorkade tomater och saffran

Serverar: 4 portioner

Krämig och gyllengul pastarätt som känns lyxig men ändå så enkel att göra!

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • ½ purjolök
  • 125 g champinjoner
  • 100 g soltorkade tomater
  • 1 msk olja
  • Ca 500 g strimlad ryggbiff
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ g saffran
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • Servering
  • 65 g rucola
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Ansa och skiva purjolöken och champinjonerna tunt. Strimla tomaterna. Stek purjolöken i hälften av oljan i en stekpanna. Ta upp den på en tallrik.
    3. Stek biffen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen på plattan. Rör ner grädde, mjölk, saffran, cayennepeppar och vinäger i pannan. Låt puttra ca 5 minuter. Vänd ner purjolök, svamp och tomaterna i pannan.
    4. Blanda biffen med nykokt pasta och servera med ruccola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben