Pasta med sås på rotfrukter och fetaost

Serverar: 4 portioner

Härlig vegetarisk sås till vardaglig pasta.

Ingredienser

  • Valfri pasta
  • 100 g fetaost
  • Mald svartpeppar
  • Sås
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 1 förpackning passerade tomater, 500 g
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Garnering
  • 1 knippe grovhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna och palsternackan till tomatsåsen, gärna grovt. Pressa i vitlöken och fräs alltsammans i olivolja. Häll på de passerade tomaterna och låt alltsammans puttra i 10 minuter. Smaka av med lite peppar och salt. Det är gott om rotfrukterna har lite spänst kvar.
    2. Koka undertiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Servera fetaosten smulad över pasta och tomatsås. Toppa med grovhackad persilja och mald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Superkocken13 6 mars 2012

    Väldigt gott! Bra basrecept, som jag mixade lite med själv, ex. vitlökspulver istället för pressad vitlök. En stark fyra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben