Pasta med sydafrikansk pastasås

Serverar: 4 portioner

God ny rätt som jag har gjort nu i kväll, mycket god smak av alla kryddorna och dessutom en kallorifattig rätt.

Ingredienser

  • 4 portioner pasta, ex tagliatelle
  • 500 g strimlad lövbiff
  • 1 strimlad röd lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ½ msk kinesisk soja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ tsk mald kanel
  • 3 dl utspädd äppeljuice
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk salt
  • 2 strimlade paprikor i olika färger
  • 2 tsk potatismjöl eller maizena
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Koka pastan.
    2. Blanda kött (ej stekt), lök och vitlök samt soja, curry, ingefära och kanel i en skål. Låt stå och marinera ett tag.
    3. Koka upp juicen i en stor stekpanna med höga kanter eller i en stor gryta. Lägg ner köttblandningen lite i taget så att det kokar hela tiden.
    4. Tillsätt mango chutney, salt och paprikor. Låt såsen koka någon minut.
    5. Blanda potatismjöl/maizena med vattnet och rör ner i såsen. Låt den få ett uppkok. Smaka av.
    6. Servera med nykokt pasta och ev. sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (2)

    viralottan 4 maj 2009

    Jättegott! Både barn, 1år 3år 5år, och vuxna åt med god aptit. Ska testa ris till nästa gång.

    pullan21 20 maj 2012

    Den här är jättgod! Åt den med ris och en klick creme´ fraiche till! Den här måste ni testa.Högsta betyg från alla oss som åt detta! Tack för ännu ett gott recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben