Pasta med tomat, spenat och ricottaost

Serverar: 4 portioner

Ricotta är en färskost som går bra att använda i såser. Den har låg till medelhög fetthalt.

Ingredienser

  • 375 g pasta
  • 1 tsk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 700 g konserverade passerade tomater
  • Chilipulver efter smak
  • 225 g spenatblad
  • 150 g ricottaost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av.
    2. Skala och hacka löken, pressa vitlöksklyftan.
    3. Värm oljan i en kastrull, lägg i vitlök, lök och fräs försiktigt i3-4 minuter. Rör ner de passerade tomaterna, krydda försiktigt med chilipulvret och sjud i 2 minuter.
    4. Tillsätt spenat och ricottaost, rör tills spenatbladen har slaknat och sjud sedan i 3-4 minuter.
    5. Blanda pasta och sås. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben