En lyckad kombination. Här trängs pasta och mustig köttfärssås under ett tjockt täcke av bechamelsås och ost.
Ingredienser
500 g blandfärs eller nötfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1½ dl torrt vitt vin eller köttbuljong
1 burk hela tomater
1 msk torkad eller färsk oregano
Salt
Peppar
250 g pasta, helst färsk
Bechamelsås
2 msk smör eller margarin
2-3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Salt
Peppar
2 krm riven muskot
1 msk pressad citronsaft
3 dl riven stark ost
Jättegott ! Tack för receptet. Men jag hackade även i kassler att blanda med köttfärsen,fyllde på med massor av grovt hackade,färska champinjoner, och tog 3 vitlöksklyftor istället för 1 och bytte slutligen ut det vita vinet mot ett rött och struntade i muskoten och citronsaften.