Pasta penne med köttfärssås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Pastan är god och mina barns stora favorit. Recept finns på min blogg www.matmedmera.eu

Ingredienser

  • 250 torr penne
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyfftor, pressade
  • 2 morötter, rivna
  • 2 bladselleri i små tärningar
  • 400 g köttfärs ( jag använde blandfärs)
  • 500 g passerade tomater
  • ½ dl färskriven parmesanost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm torkad oregano
  • 1 krm torkad rosmarin
  • Några färska basilikablad
  • 1 krm chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg olivolja, gullök i tjockbottnad, djup kastrull och fräs på medelstark värme tills löken är guldfärgad. Tillsätt morötter och selleri samt pressad vitlök och fortsätt fräsa.
    2. Lägg i köttfärsen och stek tills köttet inte ser rått ut. Häll i passerade tomater och torra kryddor, koka upp och låt sjuda 20 min.
    3. Under tiden koka pasta enligt avvisningar på paketet.
    4. Smaka av med salt och peppar och tillsätt färsk basilika.Blanda pasta med köttfärssås. Strö på färsk parmesanost och dekorera med basilikablad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben