Pasta tagliatelle med kräftstjärtar och sparris

Serverar: 4 portioner

En enkel rätt som alla i familjen kommer tycka om.

Ingredienser

  • 1 pkt tagliatelle pasta (á 500 g)
  • 2 burkar kräftstjärtar i lake (á 250g)
  • 2 knippe sparris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ask baby plommontomater (halverade)
  • 2 dl crèam fraiche
  • ½ citron
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk basilika för garnering
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt paketet i en rymlig kastrull. Bryt av den nedre delen av varje sparris och dela dem i mindre bitar ca. 1 cm. Häll önskad mängd olivolja i en stekpanna och pressa i vitlöksklyftan och stek i en minut. Tillsätt sparrisen och stek dem mjuka. Tillsätt cream fraiche, salt och peppar. Pressa lite citronsaft över. Häll av vattnet pastan kokat i och häll i lite olivolja och blanda lite försiktigt. Vänd ner sparrisröran i pastan och tillsätt kräftstjärtarna samt de halverade baby plommontomaterna. Blanda ihop allt och låt pastan stå i några minuter för att alla smaker ska få gifta sig. Garnera med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben