Pastagratäng med kycklinglårfilé och chorizo

Serverar: 4 portioner

Lårfilén är saftig och snabb att tillaga. Chorizon kan ersättas med tex rökt skinka.

Ingredienser

  • 4 portioner kall pasta, gärna farfalle
  • ½ kg kycklinglårfilé
  • 1 gul hackad lök
  • 300 g tärnad chorizokorv
  • 1 grovhackad röd eller gul paprika
  • 10 champinjoner i skivor
  • Smör
  • 5 dl crème fraiche
  • ½ dl chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Bryn filén i smör, salta och peppra, ta upp och lägg åt sidan.
    2. Bryn lök, paprika och champinjoner i lite smör. Tillsätt korven och bryn ytterligare några minuter.
    3. Blanda crème fraiche med chilisås och smaka av med salt och peppar.
    4. Blanda ihop pastan med chorizoblandningen och bottna en smord gratängform.
    5. Fördela lårfilén, tryck ner den i pastan.
    6. Häll över crème fraiche och toppa med osten.
    7. Gratinera i 225º i 15-20 minuter tills osten fått färg.
    8. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    u43pwn 12 februari 2010

    No Comment's

    Odler 20 februari 2011

    Matigt och käkigt! Gillades av alla i familjen. Blir goda matlådor att frysa in.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben