Pastagratäng med skinka och trattkantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ibland är det enklaste det godaste. Få ingredienser, lätt att göra. En pastagratäng med smak av höst.

Ingredienser

  • 4 portioner kokta pastaskruvar
  • 300 g rökt skinka
  • 1 stor gul lök
  • 1 dl trattkantareller eller 1 msk mixade torkade trattkantareller
  • 5 dl grädde, valfri fetthalt
  • 1 köttbuljongtärning
  • Ljus maizena, ca 2 msk
  • 1-2 dl riven ost, gärna med mycket smak t ex Västerbottenost
  • Smör
  • Salt
  • Peppar, gärna 4 sorters peppar
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan i tärningar och hacka löken fint. Fräs skinka och lök i lite smör tills löken är genomskinlig. Tillsätt trattkantareller, slå över grädden och smula ner buljongen (häll i fonden). Låt småkoka en stund.
    2. Red av med ljus maizena tills det blir en krämig, tjock sås. Salta och peppra efter eget tycke.
    3. Blanda såsen med de kokta pastaskruvarna. Lägg röran i en smord form. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader ca 15 min, tills osten blivit gyllenbrun.
    4. Tips: *Trattkantareller går att byta mot vilken annan svamp som helst. *Servera med en sallad gjord på ruccola, soltorkade tomater, fetaost och oliver. *Gratängen är ännu godare dagen efter när smakerna hunnit sätta sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben