Pastasallad med ärtpesto

Serverar: 8 portioner

Vill man ha lite annan smak kan man byta ut pinjenötterna mot bacon.

Ingredienser

  • 400 g pasta, penne eller skruvar
  • 0,5 l gröna ärtor
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl parmesanost, färskriven
  • 100 g sockerärtor
  • 2 st buffelmozzarella
  • 100 g babyspenat, färsk och rucola
  • 50 g pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningen.
    2. Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och droppa i olivoljan. Flytta över till en stor bunke och vänd i parmesanosten och pastan.
    3. Dela sockerärterna på mitten och vänd ner dem och 2 dl gröna ärter. Skär mozzarellaosten i kuber och vänd i dem samt spenat och rucola direkt före servering.
    4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme och strö över salladen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben