Pastasallad med balsamicostekta tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Matig pastasallad med tomater, bönor och fetaost. Ett självklart inslag på en buffébordet.

Ingredienser

  • 300 g Zeta Strozzapreti Ekologisk
  • 1 burk Zeta Cannellinibönor , avrunna och sköljda
  • 150 g haricots verts
  • 400 g körsbärstomater , delade
  • 2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine Ekologisk
  • 1 msk Zeta Crema di Balsamico Ekologisk
  • 150 g Zeta Feta , grovt smulad
  • 30 g rucola
  • 1 dl Zeta Oliver Kalamata urkärnade
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • Senpsvinägrett
  • 1 msk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta , riven
  • 1/2 pressad citron
  • 1 1/2 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine Ekologisk
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt paketet och låt rinna av och svalna. Blanda med canellinibönorna. Förväll gröna bönorna i lättsaltat vatten 3-4 minuter och spola av i kallt vatten. Dela dem tvärsöver om de är stora. Blanda i dem i pastasalladen. Stek tomaterna hastigt så de får lite färg i lite olivolja.
    2. Salta och peppra och ringla över crema di balsamico. Skaka pannan och ta upp tomaterna och lägg på ett fat för att svalna lite. Blanda i fetaosten i pastasalladen och krydda med några nypor flingsalt och rejält med nymald svartpeppar.
    3. Vispa ihop allt till dressingen och slå över. Lägg upp pastasalladen på ett fint fat och toppa med tomater, rucola och oliver.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben