Pastasallad med pastrami

Serverar: 4 portioner

Gott med lite chilisting i! Mamma serverade på en sommarfest och jag var snabb på receptet. Hon använde rigatoni som hon delat på mitten, men det går bra med vilken pasta som helst

Ingredienser

  • 200 g kokt, kall pasta
  • 300 g strimlad pastrami
  • 1 selleri
  • 2 tomater
  • 1 gurka
  • 80 g färska champinjoner
  • Såsen
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilisås (inte sweet chili utan en stark variant)
  • 1 tsk torkad dragon
  • Salt
  • Peppar
  • Eventuellt persilja till garnering
  • Instruktioner

    Skiva selleri och gurka och skär tomaterna i halva klyftor. Blanda pasta, pastrami, selleri, tomat, gurka och champinjoner i en salladsskål. Blanda alla ingredienser till såsen i en egen liten skål och se till att röra om ordentligt så att allt löser sig. Vänd ned såsen i salladen och rör om så att allt blir täckt. Täck skålen med plastfolie och ställ kallt i ett par timmar så att allt hinner dra åt sig av dressingen. Hacka eventuellt persilja och strö över vid servering

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben