Pastasallad med räkor och annat gott

Serverar: 2 portioner

Den milda örtdressingen med vitlök passar bra i sallader med pasta.

Ingredienser

  • 300 g räkor med skal
  • 2 dl pasta, gärna fiori (ca 100 g)
  • 1 knippa färsk grön sparris (200 g) eller 1 paket fryst (200 g)
  • 1 knippa rädisor
  • 2 salladslökar
  • 50 g machésallad
  • 80 g mozzarella light
  • Några strån gräslök till dekoration
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • ½ knippa eller 1 msk fryst gräslök
  • ½ kruka eller 1 msk fryst persilja
  • ½ msk pressad citron
  • 1 dl gräddfil
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rensa räkorna. Koka pastan enligt förpackningen, kyl i kallt vatten. Koka färsk sparris 3,5 min, kyl i kallt vatten eller tina fryst sparris.
    2. Ansa och skölj rädisor, salladslök och machésallad. Skiva rädisor och salladslök.
    3. Lägg upp alla ingredienser till salladen på ett serveringsfat.
    4. Mixa vitlök, gräslök och persilja. Tillsätt pressad citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
    5. Ca 450 kcal/portion 12 g fett, 43 g kolhydrater, 45 g protein

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben