Pastasås med creme fraiche

Serverar: 4-5 portioner

Omtyckt av våra tonårsgrabbar!

Ingredienser

  • 2 pkt bacon
  • 1 purjolök
  • 2-3 msk matlagningsmjöl
  • Ca 3 dl vatten
  • 2 pkt creme fraiche 34%
  • 2 msk soya
  • Vitpeppar
  • Dragon
  • Instruktioner

    1. Skär baconet i mindre bitar, purjolöken hackas. Bryn detta i en stekpanna. Häll över matlagningsmjölet och vattnet, rör om, låt puttra en liten stund. Tillsätt creme fraiche, soya, vitpeppar och dragon. Koka upp allt.
    2. Serveras med spaghetti och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marielotta 5 januari 2009

    Hej, nästan som jag gör, fast jag har två buljongtärningar, 5 dl vatten och bara en burk cremefraiche. Varierar mellan att använda mig av rökt skinka och ibland bacon. Använder inte soja heller så det blir en vit sås. Himla gott iallafall. Jag serverar med färsk bandspagetti och sallad.

    Relaterade Artiklar

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Påskmaten
    Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben