Pastasås med kassler, päron och grönmögelost

Serverar: 4 portioner

Snabbt, enkelt och gott.

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g St Agur grönmögelost eller liknande
  • 1/2 msk kycklingfond, konc
  • 2 msk Maizena ljus redning
  • 2 päron
  • 300 g kassler
  • Svartpeppar
  • Servera med
  • Kokt pasta, t ex papardelle
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 2 msk persilja, plockad
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraiche, smulad grönmögelost, kycklingfond och ljus redning i en gryta. Koka upp under omrörning.
    2. Skölj, dela och kärna ur päronen. Skär dem i tärningar och lägg ner i såsen tillsammans med tärnad kassler. Låt såsen sjuda 5 minuter, så att päronen blir mjukare och kasslern varm. Smaka av med svartpeppar. Är såsen tjock kan du späda med lite vatten.
    3. Servera med kokt pasta, rostade pinjenötter och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    krook 13 oktober 2008

    Lagade rätten till 20 personer. Jättegott och enkelt att göra. Tack för ett fantastiskt fint recept

    Gyllensparv 16 augusti 2012

    Jo nog blev såsen tjock, spädde med vatten, så det blev bra, päronen (Conferance) blev aldrig mjuka hur länga jag än kokade. Tog nog i lite mer ädelost än vad receptet angav, men jag kände inte av smaken speciellt mycket, vilket var tråkigt. Hela anrättningen blev ganska menlös, hade hoppats på lite mer sting, kan ju vara att jag var snål med kryddningen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben