Pastasås med räkor

Serverar: 3 portioner

Jätte enkel att blanda ihop, det som tar tid är om man väljer räkor med skal och måste skala dem, men såå god!!

Ingredienser

  • 300 g räkor (med skal på, mindre mängd utan skal)
  • 4-5 dl cremé fraishe
  • ½ rödlök
  • 7 cm purjolök
  • ½ röd paprika
  • salt
  • citronpeppar (funkar med vanlig peppar)
  • saft från en citron efter smak
  • olja, smör eller margarin till fräsning
  • Instruktioner

    Börja med att skala räkorna om de har skalet på. Smält matfettet i en kastrull som rymmer mer än 5 dl. Hacka rödlöken och fräs lätt i matfettet. Dela purjolöken på hälften, skölj och dela i tunna skivor, fräs sedan även dem i kastrullen. Lökarna ska bli mjuka och få lite färg. Sedan ska även paprikan hackas i små bitar och fräsas i kastrullen. Ha plattan på medelvärme. Lägg i räkorna och sedan cremé fraishen. Värm upp och rör om. Krydda med salt och peppar samt citronsaften. Servera till pasta, exempelvis bandpasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben