Pastasås med trattkantareller och skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Höstens absoluta måste! Har du nyplockade trattisar så är det pricken över i. Det går lika bra med torkade.

Ingredienser

  • 300 g rökt skinka
  • 1 röd lök
  • 100-150 g färska trattkantareller
  • (eller 2 nävar torkade som blötläggs i vatten så att de täcks)
  • 1 msk smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk soya
  • 1 tsk worchestershiresås
  • (1 dl riven ost)
  • Instruktioner

    1. Om du använder torkad svamp så ska den blötläggas 30 min. innan tillagning. Vattnet hälls sedan bort. Skala och hacka löken. Fräs löken och svampen glansigt i smöret , ej för het panna. Hacka skinkan och tillsätt. Pudra över mjölet, rör om . Tillsätt mjölk,buljongtärningen, soya, worchestershiresåsen, kryddorna och grädden. Vispa så att mjölet blandas väl och inte klumpar sig.
    2. Serveras med riven ost till fullkornspasta och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben